Cep telefonları hepimizin vazgeçilmez cihazları oldu. Adeta bir parçamız, vücudumuzdan bir uzuv haline geldi. Hemen hemen tüm işlerimizi bu harika cihazlar sayesinde hallediyoruz.
Özellikle internet erişimi bu cihazlar sayesinde dünya ile bağlantı kurmamızı sağlıyor. Ekonomik şartların zorlayıcı olması, tüketicileri ikinci el cihaz alımına yönlendirmekte. Bu yönlendirme ise yeni bir tehdit oluşturuyor ne yazık ki;
Piyasa harika bir cihaz çöplüğüne dönüşmüş bir durumda. Peki ikinci el cep telefonu alırken nelere dikkat etmeliyiz?
- Öncelikle cihazın kozmetik olarak temizliğine, herhangi bir yerinde darbe olmamasına dikkat edilmelidir.
- Cihazın ekranının çiziksiz, amoled ekran ise hayalet ekran yani gölgelenme olmamalı. Zira ekranlar bizim en çok kullandığımız ve bu cihazların en vazgeçilmez ekipmanlarıdır.
- Ekranda dokunmatik problemi olmamalı zira çatlak, çizik ekranlı cihazlardan uzak durulmalıdır.
- Cihazın aksesuarları şarj cihazı ve kablosu orijinal olmalıdır. Kesinlikle muadil diye verilenler sıfır bile olsa kabul edilmemelidir.
- Cihazın kutu olmasa bile mutlaka faturasının bulunması tercih edilmelidir. Faturasız cihazlarda uzak durulmalıdır.
- Mümkün ise garantisi devam eden cihazlar alınmalıdır. Cihazın daha önce tamir ve işlem görüp görmediği kontrol edilmelidir.
- Cihazın pil durumunun iyi olmasına dikkat edilmelidir. Bataryası ölü, zayıflamış cihazlardan uzak durulmalıdır. Özellikle bataryası değişmiş cihazlardan uzak durulmalıdır. Çünkü kimse pahalı olduğu için telefona orijinal batarya taktırmaz. Kesinlikle muadili takılmıştır.
Telefon Alımı
Telefonun modeli, ram, depolama, fiziki görünüşü, pil kapasitesi gibi bir çok detay ise kullanıcıyı ilgilendiren özel konulardır. Bunları her kullanıcı kendi zevkine göre ve kullanım amacına göre seçmelidir.
Cihazı uzun yıllar kullanmak amacıyla almalı, buna paralel olarak güncelleme desteği de göz önünde bulundurulmalıdır.
İkinci el cep telefonu, genellikle tanıdık, bilinen yerlerden alınmalı, rastgele ayak üstü pazarlık ile alınmamalıdır.